Vikingeskibet

Vikingeskibet

Jeg vil fortælle to historier, den ene om gudernes skib, Skidbladner, og den anden om vikingernes skibe.

Den rigtige historie om gudernes skib, Skidbladner, kan du høre i fortællehulen, den hedder "Gudernes væddemål".

Skidbladner blev smedet af nogle dværge, som hedder Ivaldesønnerne. Det blev smedet i en rigtig esse, for dværgene kunne den slags, de var meget dygtige til magi og anden troldomskunst.

Så vikingeskibet blev stort og flot, og når sejlet blev hejst, havde det altid medvind. Og hvis man skulle bære skibet et stykke over land, kunne man bare folde det sammen som en dug og bære det i lommen eller i en pose. Det var guden Freys skib.

Vikingernes skibe kunne man ikke folde sammen. De var store og flotte.

Der var mange slags skibe. Nogle til at sejle varer med, altså handelsskibe, og nogle til at fiske fra. Der var både store og små, men de flotteste og største, var krigsskibene.

I Danmark har man fundet rester af de forskellige skibe, især i Roskilde Fjord. Og hvis du besøger Roskilde skibsmuseum, kan du se mange af dem.

Vikingerne kom især fra Norge, Sverige og Danmark. De sejlede meget og kom rundt i hele Europa.

Skibene blev lavet af store egetræer, og de kunne sejle med sejl, og så kunne de sejle rigtigt stærkt. Man kunne også ro dem frem, hvis det var vindstille eller direkte modvind.

De var meget fladbundede, så man behøvede ikke en havn, men kunne sejle lige op på stranden, og på den måde kunne man ubemærket komme derhen, hvor man ville røve eller plyndre.


Copyright © 2016 • design: Oyvind.dk

MytologiskPlads.dk